logo circle

2014 - 2015

Hoe het begon

In schooljaar 2014-2015 hebben wij de voorstelling 'Zie me, bemin me, hou me vast' gemaakt. Mensen met een zorgachtergrond kwamen iedere week naar ArtEZ om theaterlessen bij ons te volgen die resulteerden in een voorstelling. Het is zowel voor de spelers als voor ons een bijzonder project geweest waarbinnen we veel hebben kunnen uitwisselen, van elkaar hebben geleerd en elkaar hebben verrijkt.

Zie me, bemin me, hou me vast

KOM1 KOM2

2015 - 2016

Hoe het verder ging

In schooljaar 2015-2016 is er opnieuw een voorstelling gemaakt: ‘De Participatiekaravaan’. Deze voorstelling is gemaakt onder leiding van Dominique Coppenrath en Martijn Diepenhorst, twee toenmalige derdejaars studenten van ArtEZ. Lees hier een recensie geschreven door Special Arts over 'De Participatiekaravaan'.

De Participatiekaravaan

2016 - 2017

Wat er daarna gebeurde

De eerste helft van schooljaar 2016-2017 zijn er theaterlessen gegeven door ons. Vanaf 2017 ging de groep aan de slag met het maken van een voorstelling onder begeleiding van twee derdejaars studenten en droegen wij zorg voor de productionele kant. Begin 2017 werden we netwerkpartner van Kunstbedrijf Arnhem en sloten we ons aan bij KOM Arnhem, het centrale aanspreekpunt in Arnhem voor al het kunstaanbod voor iedereen met een ondersteuningsvraag.

NU

Wat doen we nu

Speels Collectief groeit. Daar zetten we ons nu een aantal jaar voor in, en dat blijven we doen. We spelen onze voorstellingen inmiddels op festivals en hebben de ambitie om onze voorstellingen te spelen voor een breder publiek en op verschillende locaties. We experimenteren met nieuwe vormen van theater en gaan cross-overs en interdisciplinaire samenwerkingen en projecten aan.

Theaterworkshop bij Het Dorp, 21 februari 2017

KOM-dag in Rozet, 24 maart 2017

KOM dag KOM dag