logo circle

Onze visie

Wij delen dezelfde passie die bestaat uit twee facetten. In de eerste plaats willen we mensen met een beperking de mogelijkheid geven te participeren en zich te ontwikkelen door ze kennis te laten maken met theater. Daarnaast willen we theaterstudenten al tijdens hun studie meer zicht geven op het werkveld en ze de kans bieden te werken met deze doelgroep.

Wij geven mensen met een zorgachtergrond de mogelijkheid ArtEZ vanbinnen uit te ervaren en bieden theaterlessen aan onder leiding van afgestudeerde theatermakers en derde- of vierdejaars studenten. In onze Theaterstudio staan de deelnemers ín de maatschappij. We geven ze op deze manier de kans hun eigen talent te ontwikkelen en toe te werken naar meer eigen regie en zelfstandigheid.
Onze theaterstudenten ontwikkelen zich op hun beurt door te werken met deze bijzondere doelgroep. Het vraagt op zowel artistiek als sociaal vlak een andere manier van denken en handelen. Het geeft de studenten een breder beeld van het werkveld en van alle mogelijkheden die het werken met deze doelgroep biedt.

Merel Sanne

Ik ben Merel

Mijn naam is Merel van Lieshout. In 2016 ben ik afgestudeerd als Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Direct na mijn afstuderen ben ik mijn eigen bedrijf begonnen: Merel van Lieshout Theater. Ik ben onder andere werkzaam bij Het Zuidelijk Toneel, De Pont en Hofpleintheater, ik regisseer voorstellingen op middelbare scholen en geef als cultuurcoach theaterles op een basisschool. Daarnaast is de Theaterstudio die ik met Sanne ben begonnen een belangrijk onderdeel. We zijn er trots op dat we mensen met een zorgachtergrond theaterlessen kunnen bieden binnen de opleiding waar wij zelf gestudeerd hebben. Het is een bijzondere, bruisende omgeving en we merken dat het waardevol is om juist hier te werken met onze spelersgroep. De studenten van onze opleiding inspireren onze spelers, en de spelers de studenten. Het is bijzonder om te zien hoeveel mooie momenten daaruit ontstaan.

Ik ben Sanne

Ik ben Sanne Arbouw. Ik ben een gepassioneerde theatermaker in het kunst en zorg werkveld. In 2016 ben ik tegelijk met Merel afgestudeerd als Docent Theater aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Tijdens mijn studie heb ik mij geprofileerd in het maken van voorstellingen met bijzondere doelgroepen. Mijn afstudeervoorstelling 'Soms ben ik of altijd alleen' heb ik gemaakt met een groep spelers met een beperking, bij Theater Klare Taal in Arnhem. Het liefst werk ik met mensen die doorgaans weinig in aanraking komen met theater. Ik vind het een uitdaging om vanuit hun persoonlijke verhalen theater te maken. Naast onze eigen Theaterstudio Speels Collectief maak ik met veel plezier theater met deelnemers met een hulp- en/of zorgvraag bij Momo Theaterwerkplaats in Veenendaal.

welcome

Onze derdejaars stagiaires in 2017: Floor Hengeveld & Freek van Zonsbeek