BOEK ONS

VOORSTELLINGEN

LAY DOWN AND LIFT ME UP

VOORSTELLING

Overal waar je kijkt staan er tafeltjes gedekt voor twee, zijn de meerpersoonsbedden in de minderheid en is ook het huwelijk slechts voor twee bestemd. Maar er is meer mogelijk.

In deze intieme voorstelling over relaties vraagt Speels Collectief Cupido het hemd van het lijf. Van diners-voor-drie, monogamie en het zelfhuwelijk tot polyamorie in voor- en tegenspoed: alle kleuren van de regenboog passeren de revue in een voorstelling die achter de voordeur en tussen de lakens kijkt. We vieren de veelheid die naast elkaar bestaat. Ondeugend en persoonlijk, woelend en zwetend, laten we ons leiden door onze nieuwsgierigheid naar Hoe Iedereen Het Eigenlijk Doet

USUALLY I'M ON TOP

VOORSTELLING

In een wereld waarin schoonheid en perfecte plaatsjes het beeld van de werkelijkheid vervagen, trekt Speels Collectief het ideaalbeeld van haar sokkel. In USUALLY I’M ON TOP worden heersende normen van vrouwlijkheid en seksualiteit bevraagd. Kwetsbaar en grotesk, in woord en lijf, nemen zeven vrouwen je mee in hun ervaring en verlangens. In een zoektocht naar een nieuwe woraal (of nee…de absolute verwerping ervan) komen we uit bij ‘what she really wants’. 

LOVE ME BY THE HOUR

VOORSTELLING

Het klinkt als een fout sprookje: de vrouw die gered moet worden en het vieze mannetje. Maar nog altijd is dat het dominante beeld van sekswerkers en hun klanten in onze maatschappij. Door het taboe en beperkte representatie rondom betaalde intimiteit is er maar weinig ruimte voor de diverse perspectieven van de mensen die zélf deel uitmaken van de wereld van sekswerk. Een wereld die – weten zij – allesbehalve in één beeld te vangen is.

Van vluggertjes en puur verlangen tot bijzondere lange nachten en intieme relaties. Wat maakt de relatie tussen sekswerker en klant uniek? Gebaseerd op ervaringen van sekswerkers en hun klanten ontvouwt zich in de voorstelling LOVE ME BY THE HOUR een veel breder beeld van sekswerk. Voorbij het cliché van het rode licht, richten we de spotlight op degenen voor wie intimiteit – om welke reden dan ook – een kwestie van vraag en aanbod is. Met rode oortjes, maar zonder schaamrood op de wangen, is deze muzikale bewegingsvoorstelling een ode aan de vele vormen van betaalde intimiteit.

DE KEGELCLUB

JE MOET DE BAL HET WERK LATEN DOEN

De plotselinge verschijning van de vijf spelers in de kleine opening aan het einde van de baan, waar normaal de kegels staan, zorgt voor de nodige oh’s! en ah’s! bij het publiek. Ook het tot leven komen van de kegelbaan – de ballen beginnen te rollen, discolichten en muziek gaan aan en de spelers lijken zelf te veranderen in een kegelbaan – zorgt voor verwondering. 

Vijf vreemde kompanen komen terecht in de kegelclub. Waar zijn ze beland? Een zinnenprikkelende, absurde, dansante theatervoorstelling. 

ACTS

SENSUEEL DANSTRIO

ACT

Het sensuele danstrio uit voorstelling USUALLY I’M ON TOP is doorontwikkeld tot een eigen performance. De korte scène uit de voorstelling bevraagt de heersende normen van vrouwelijkheid en seksualiteit. Hierin spelen drie vrouwen met dominantie, een touw en een rolstoel. De rolstoel vormt hierin niet alleen een hulpmiddel, maar ook een sensueel object.

TILLIFTDUET

ACT

Het tilliftduet uit voorstelling LAY DOWN AND LIFT ME UP is doorontwikkeld tot een eigen performance. In dit prikkelende dansduet onderzoeken twee performers, waarvan één de tillift gebruikt, een alternatieve vorm van intimiteit en bevragen zij de norm rondom intimiteit en seksualiteit. De tillift wordt niet alleen gebruikt als medisch hulpmiddel, maar ook als sensueel object. 

Ga naar de inhoud