Zelf Deelnemen aan Theater

Wil je aan theater deelnemen? Bij divers, mixed-abled theatergezelschap Speels Collectief kan iedereen inclusief theater maken.

Zelf deelnemen?

Bij Speels Collectief kan je – ongeacht (fysieke, verstandelijke, sociale) beperking, leeftijd, gender en etniciteit – deelnemen aan theater. Dat kan als speler, danser, performer, beweger of muzikant. Je hoeft hiervoor niet professioneel opgeleid te zijn. Iedereen is welkom bij ons theatercollectief.

Deelnemen kan op twee plekken in het land: Arnhem en Biezenmortel nabij Tilburg. In Arnhem kan je meedoen aan repetities voor voorstellingen in ArtEZ University of the Arts, in Biezenmortel kan je deelnemen aan danstheaterlessen op Landpark Assisië. De groepen bestaan uit diverse spelers (met betrekking tot beperking, gender, leeftijd en etniciteit). Bij de repetities en lessen worden inclusieve werkmethoden gebruikt, zodat het voor iedereen mogelijk is om mee te doen.

meer details over deelnemen

Om deel te nemen aan ons theatergezelschap bieden wij twee mogelijkheden: in Biezenmortel (nabij Tilburg) en in Arnhem. De groepen noemen wij Community Tilburg en Community Arnhem.

Op Landpark Assisië in Biezenmortel is iedere dinsdagavond een danstheaterles. Onder leiding van een professionele dans- of theaterdocent en stagiairs van de kunstacademie dansen, bewegen en spelen we. Aan het einde van de lessenreeks houdt de diverse danstheatergroep een presentatie op het landpark.

Op ArtEZ University of the Arts in Arnhem repeteren twee groepen diverse spelers iedere vrijdag voor twee voorstellingen. De groepen worden begeleid door een professionele docent of maker en een afstuderende student van de kunstacademie. Na zes tot negen maanden repeteren presenteren de groepen de voorstellingen op ArtEZ en op regionaal niveau, onder meer bij onderwijs- en zorginstellingen en theaterfestivals.

Ga naar de inhoud