book us

LAY DOWN AND LIFT ME UP

Overal waar je kijkt staan er tafeltjes gedekt voor twee, zijn de meerpersoonsbedden in de minderheid en is ook het huwelijk slechts voor twee bestemd. Maar er is meer mogelijk.

In deze intieme voorstelling over relaties vraagt Speels Collectief Cupido het hemd van het lijf. Van diners-voor-drie, monogamie en het zelfhuwelijk tot polyamorie in voor- en tegenspoed: alle kleuren van de regenboog passeren de revue in een voorstelling die achter de voordeur en tussen de lakens kijkt. We vieren de veelheid die naast elkaar bestaat. Ondeugend en persoonlijk, woelend en zwetend, laten we ons leiden door onze nieuwsgierigheid naar Hoe Iedereen Het Eigenlijk Doet

USUALLY I'M ON TOP

Een nieuwe definitie van seksualiteit door 7 vrouwen,

6 föhns, 2 plastic schelpen en 1 tillift

In een wereld waarin schoonheid en perfecte plaatsjes het beeld van de werkelijkheid vervagen, trekt Speels Collectief het ideaalbeeld van haar sokkel. In USUALLY I’M ON TOP worden heersende normen van vrouwlijkheid en seksualiteit bevraagd. Kwetsbaar en grotesk, in woord en lijf, nemen zeven vrouwen je mee in hun ervaring en verlangens. In een zoektocht naar een nieuwe woraal (of nee…de absolute verwerping ervan) komen we uit bij ‘what she really wants’. 

DE KEGELCLUB

JE MOET DE BAL HET WERK LATEN DOEN

De plotselinge verschijning van de vijf spelers in de kleine opening aan het einde van de baan, waar normaal de kegels staan, zorgt voor de nodige oh’s! en ah’s! bij het publiek. Ook het tot leven komen van de kegelbaan – de ballen beginnen te rollen, discolichten en muziek gaan aan en de spelers lijken zelf te veranderen in een kegelbaan – zorgt voor verwondering. 

Vijf vreemde kompanen komen terecht in de kegelclub. Waar zijn ze beland? Een zinnenprikkelende, absurde, dansante theatervoorstelling. 

Skip to content