LOVE ME BY THE HOUR

LOVE ME BY THE HOUR

een voorstelling over betaalde intimiteit

Aankomende voorstelling: 

december 7, 2024

 | 

 – 

datum

aanvang

locatie

datum

 + 

aanvang

locatie

04-09-2024
19:30
De Nieuwe Vorst
04-09-2024
19:30
De Nieuwe Vorst

LOVE ME BY THE HOUR

Het klinkt als een fout sprookje: de vrouw die gered moet worden en het vieze mannetje. Maar nog altijd is dat het dominante beeld van sekswerkers en hun klanten in onze maatschappij. Door het taboe en beperkte representatie rondom betaalde intimiteit is er maar weinig ruimte voor de diverse perspectieven van de mensen die zélf deel uitmaken van de wereld van sekswerk. Een wereld die – weten zij – allesbehalve in één beeld te vangen is.

Van vluggertjes en puur verlangen tot bijzondere lange nachten en intieme relaties. Wat maakt de relatie tussen sekswerker en klant uniek? Gebaseerd op ervaringen van sekswerkers en hun klanten ontvouwt zich in de voorstelling LOVE ME BY THE HOUR een veel breder beeld van sekswerk. Voorbij het cliché van het rode licht, richten we de spotlight op degenen voor wie intimiteit – om welke reden dan ook – een kwestie van vraag en aanbod is. Met rode oortjes, maar zonder schaamrood op de wangen, is deze muzikale bewegingsvoorstelling een ode aan de vele vormen van betaalde intimiteit.

Slide #3
SubTitle
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

REGIE | Otto Calmeijer Meijburg CHOREOGRAFIE | Ulrike Doszmann SPEL | Alexandra van Ameijde, Marloes Dingshoff, Eric Groot Kormelink, Rowy La Haye, Lisette Mepschen, Lucia Zemene ARTISTIEKE LEIDING | Sanne Arbouw ZAKELIJKE LEIDING | Ad de Wolf SCENOGRAFIE | Sjaan Hofstede, Pleun Verhees MUZIEK | Lucia Zemene FOTOGRAFIE | Rox Klijn FILM | Paulus Aarts PRODUCTIE | Jasmijn van Meurs TECHNIEK | Joep van Zoelen COMMUNICATIE | Mariska van Schijndel VORMGEVING | Anna Kindt MET DANK AAN | Het Zuidelijk Toneel, Schouwburg Tilburg, Prisma, Storm Vogel, Fred Jacobsson FONDSEN | Fonds voor Cultuurparticipatie, Kunstloc, Gemeente Tilburg, Cultuurfonds Brabant

Informatie volgt.

OTTO CALMEIJER MEIJBURG
Otto Calmeijer Meijburg studeerde in 2020 af aan de afdeling Physical Theatre van de Folkwang Hogeschool voor de Kunsten in Essen (DE). Hen werkt als performer en theatermaker in Duitsland en Nederland. In verschillende constellaties en contexten onderzoekt Otto hoe bewegingstheater, een liefde voor science fiction, live muziek, en het extremen op zoeken in spel en improvisatie, samen kunnen komen.

ULRIKE DOSZMANN
Ulrike Doszmann (1970) is geboren en getogen in het voormalige Oostblok, en kwam naar Nederland om te studeren aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Na haar afstuderen in 1998 begon zij met het maken van eigen voorstellingen. Dat combineert Ulrike met het werk als danser en performer voor onder andere dansgezelschap Vloeistof. Sinds drie jaar geeft ze Movement Classes bij Fontys.

Het thema van de voorstelling is betaalde seks. Het is een wereld waar nog altijd een sterk taboe op rust en die daardoor zeer beperkt gekend en begrepen wordt. Het perspectief van de sekswerker heeft de laatste jaren mondjesmaat aandacht gekregen – zoals in de recente serie Seksenengelen op NPO3 – maar nog altijd is het stereotype van ‘de arme vrouw die geholpen moet worden’ en/of de criminalisering van de sekswerker hardnekkig. Het perspectief van de klant wordt zelfs vrijwel niet gehoord, waardoor het stereotype van ‘het vieze mannetje’ nog altijd pijnlijk aanwezig is.

Speels Collectief heeft in haar vooronderzoek voor de voorstelling verschillende sekswerkers en klanten gesproken. Wat terugkeert in al hun verhalen – en dus in de voorstelling – is dat oprecht zoeken naar vinden en intimiteit voorop staat. Sekswerk en het aangaan van een sterke verbintenis met een persoon hoeven elkaar niet uit te sluiten. Dit betekent niet dat de voorstelling sekswerk romantiseert. We erkennen dat niet alles in die wereld mooi is: vrouwenhandel en gedwongen prostitutie zijn een probleem. Door dit probleem wordt betaalde seks echter vaak enkel geassocieerd met hardheid, lusten botvieren en geweld. De vele mooie, persoonlijke verhalen over verbinding en intimiteit raken hierdoor verloren. LOVE ME BY THE HOUR geeft die verloren verhalen een podium in het theater.

Dit is een Company-voorstelling. De Company wordt per voorstelling opnieuw samengesteld. Hiervoor gaat het artistieke team op zoek naar talentvolle mensen met uiteenlopende perspectieven die aansluiten op de thematiek van de voorstelling. In samenwerking met het team maakt dit gezelschap een voorstelling op hoog niveau en gaat het op tour door heel Nederland.

Voor het Company-gezelschap kunnen ook mensen uit de Community van Speels Collectief geselecteerd worden. De Community is toegankelijk voor iedereen en is een plek om elkaar te ontmoeten op de vloer. Met hen speelt Speels Collectief voorstellingen op regionaal niveau. Dit is altijd in samenwerking met studenten van kunst- en sociale opleidingen.

Ben je programmeur en heb je interesse in deze voorstelling? Bekijk hier de Boek Ons pagina voor meer informatie.

BELOW: Oud (als voorbeeld)

Datum
aanvang
titel
locatie
No data was found
No data was found
No data was found
No data was found
No data was found
No data was found
No data was found
Ga naar de inhoud