1 juli 2022

THE CITIZENS

1 juli 2022

een dansvoorstelling over een stad waar mythen en realiteit samensmelten

Aankomende voorstelling: 

juli 1, 2022

 | 

Cultuurland Festival Ederveen
 – 
1 juli 2022

Vrouwelijke en mannelijke zielen, dragers van geluk en ongeluk, vruchtbaarheid en onvruchtbaarheid: allen komen samen in het landschap van een “normale” stad. Bij THE CITIZENS observeer je een gemeenschap waarin figuren uit de folklore verwelkomt zijn: zeemeerminnen in het café en oeroude geesten op kantoor horen nu bij de stad. Zal de stad de mythische wezens allemaal gelijkwaardig behandelen? Of blijven de vooroordelen tegen hen bestaan? En wat als zij eigenlijk legitieme burgers zijn?

The Citizens brengt rituele dans en de belichaming van werk en vrijetijd samen. In de uitvoering wordt folklore ingezet als een bron van verzet en emancipatie, en dient het als de structuur voor een absurde, donkere en speelse moderne danservaring.

LET OP: Reserveren is niet nodig, je kan ter plekke een kaartje kopen voor €5,-

Slide #3
SubTitle
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Kseniia Komoza. Zij studeerde onlangs af van de master Contemporary dance, theatre and dramaturgy aan de Universiteit Utrecht.

Dit is een voorstelling van Nieuwe Makers bij Speels Collectief. Kseniia wilde zich na het behalen van haar masterdiploma verder ontwikkelen en koos ervoor om dansonderzoek te doen bij Speels Collectief. THE CITIZENS is daar het resultaat van.

CHOREOGRAFIE Kseniia Komoza | SPEL Beppie, Edith, Joanne, Kathrina, Marion, Marloes, Sabine, Vanesta, Yara, Zoë | BEGELEIDING SPELERS Sylvia Theunissen, Anne-Fleur Schiebaan | ARTISTIEKE LEIDING Sanne Arbouw | PARTNERS Cultuurland, ArtEZ Arnhem, HAN Nijmegen, Philadelphia Zorg, Siza | FOTOGRAFIE Maarten Schraa (MOMOtheaterwerkplaats), Mariska van Schijndel

BELOW: Oud (als voorbeeld)

Datum
aanvang
titel
locatie
2022-07-01
Cultuurland Festival Ede
No data was found
No data was found
No data was found
No data was found
No data was found
No data was found
Ga naar de inhoud